[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text]

Mød Anja Laursen, Stifter af Makeup Artist Uddannelsen i Århus, Viborg & København

Mød Makeup artist Anja LaursenAnja Laursen er makeup artist og stylist og har skabt uddannelsen til makeup artist, der som den første indenfor sit fag kombinerer fysisk undervisning og e-learning. Den unikke sammensætning muliggør, at du kan tage en professionel uddannelse til makeup artist mens du passer et fuldtidsarbejde.

Anja har undervist og uddannet makeup artister siden 2006 og har gennem sit arbejde inspireret, guidet og motiveret masser af piger og kvinder (og også et par mænd) på deres vej i mode og skønhedsbranchen.

Sideløbende arbejder hun freelance på makeup- og stylingsopgaver indenfor reklamefilm og TV produktion, spillefilm og fotoopgaver, fashionshows events, personlige stylinger og brudestylinger mv. og har derfor solid erfaring og et stort netværk i branchen, som hun deler med sine elever.

Anja brænder for at undervise og lære makeup faget videre, og er en kompetent underviser, hvis passion smitter af på omgivelserne, og hun sætter en ære i, at de elever hun uddanner har et højt fagligt niveau og kan leve op til de krav der stilles til makeup artister i branchen.

 

Personlig data

Født 1977

Bor i Viborg med kæreste og 2 børn

 

Film, foto og reklame

 • Makeup Artist, DR, Ramasjang
 • Makeup artist assistent, TV-serien “Nordskov”, TV2
 • Fotoshoot, Hår & Makeup, reklamebureauet MyMind
 • Fotoshoot, Hår og makeup, styling, Designer Amov
 • Makeup artist assistent, Spillefilmen “TAROK”, Regner Grasten Film
 • Makeup artist assistent, “Hvidsten Gruppen” Regner Grasten Film
 • Makeup artist assistent, “Dicte”
 • Kostumier- og makeup artist assistent “Max Pinlig 2” ASTA Film
 • Makeup artist & stylist, reklamefilm for SEAT
 • Makeup artist, Magasinet Liv
 • Makeup artist, LeManagement, reklamefoto
 • Makeup Artist, Equipage Magasinet, Dk4
 • Makeup artist, Rabatten på Danmarks Radio
 • Chef makeup artist og kostumier, spilefilmen “I’ll come running” Van Hoy/Knudsen Prod.
 • Makeup artist og stylist, lavbudget spillefilmen, “Det Perfekte Kup”
 • Stylist, Rabatten, DR
 • Makeup artist & Stylist, Reklamefilm RikkiTikki, Dan Spil, Bilka Basker,
  Midtjysk Bredbånd
 • Makeup artist og stylist, Modelbureauet CC Models, Reklamefoto, Kildemoes Cykler, Bog & Idé, Profil optik
 • Makeup artist og stylist, Katalog, MyMind/Sct. Mathias Centret

Shows og events

Foredrag og undervisning

 • Makeup Artist, Sandstone Scandinavia, Femina Dagen 2017
 • Makeup Artist, Sandstone Scandinavis, Magasinet Elle
 • Makeup Artist, Sansstone Scandinavia, Alt Dagen, ALT For Damerne 2017
 • Makeup Artist, Sandstone Scandinavia, Modemagasinet IN Live 2017
 • Underviser, Makeup artist og stylist uddannelsen, Tradium Randers
 • Assistent for Tini Owild, Style Coach uddannelsen, Stylewise Academy
 • Personlig styling, Garderobe sessions, shopping sessions, makeup sessions
 • Workshops og foredrag om personlig stil, fremtoning og makeup
 • Gæsteunderviser på Aarhus Tech, Tradium og Herningsholm, Frisørlinjen
 • Gæsteunderviser på kosmetolog skolen i Horsens

Uddannelse og kurser

2018: Hudterapeut uddannelsen

2017: certificeret negletekniker v. Biosculpture Gel

2017: Gelpolish kursus, Evo2 by Bio Sculpture

2011: Certificeret style coach v. Tini Owild, Stylewise Academy

2005: Certificeret Makeup artist & Stylist, Tradium Randers, makeup artist og stylist uddannelsen

1999: Akademiøkonom i international handel og økonomi, Silkeborg Erhvervsakademi

4 spørgsmål til Anja

Hvad er dine forudsætninger for at undervise og uddanne makeup artister?

Jeg har undervist i makeup siden 2006 og har gennem årerne lavet 100 vis af makeupper på alle slags kvinder, kendte som ukendte, modeller som helt almindelige kvinder. Jeg har lavet makeup til film, reklame, foto, modeshows, galla og fest, brude. Det betyder at jeg har oparbejdet en unik kombination af praktisk erfaring fra branchen, og grundig erfaring i at undervise i faget og lære det fra mig.

Gennem årerne har jeg mødt et stigende behov for professionel uddannelse indenfor beauty makeup hos bl.a. frisører, kosmetologer, stylister og materialister som allerede har tilknytning til skønhedsbranchen, men også blandt en stor gruppe af makeup interesserede og passionerede, og samtidig det dilemma, at mange har job, familie og liv de gerne vil passe, mens de uddanner sig.

Derfor har jeg forenet den viden, de arbejdsgange og de teknikker, som professionelle makeup artister bruger i deres arbejde med det behov der er for videreuddannelse/efteruddannelse indenfor makeup hos en bred vifte af dem, der allerede arbejder med skønhed, mode, styling og makeup, eller som drømmer om at komme til at arbejde med makeup.

Mit udgangspunktet har også været, at man skal kunne have et fuldtidsarbejde, mens man uddanner sig til makeup artist, så derfor er undervisningen tilrettelagt med en kombination af live undervisning, og træning via undervisningsvideoer hjemme, når det passer ind og så ofte det er nødvendigt. Dermed skal eleverne på uddannelsen ikke være fysisk tilstede fx 3 dage om ugen i 4 måneder, men blot 10 dage på 5 måneder, og det åbner op for at flere kan uddanne sig og blive endnu dygtigere til det med makeup.

Hvad er det helt præcist du kan lære mig, hvis jeg tager din uddannelse?

Kort sagt kan jeg lære dig det du har brug for, for at kunne arbejde professionelt med makeup – og tjene penge på det.

Uden en masse unødvendig snak og spildtid og uden at gøre det mere kompliceret end højst nødvendigt, fordi jeg præcist ved, hvad det kræver at blive en dygtig makeup artist.

Med lidt flere ord, så har godt 10 års erfaring med undervisning og uddannelse af makeup artister skærpet min sans for det helt essentielle i forhold til at lære at lægge makeup og arbejde med det professionelt, og jeg kan lære dig, at identificere og analysere et ansigts former og karakteristika, at formgive og arbejde med lys og skygge og at bruge farver bevidst i dine makeupper – uanset anledning og look.

Jeg kan lære dig det, der gør forskellen på blot at lægge makeup og på at arbejde professionelt med makeup til foto og film, reklame og Tv, shows og events, og privat kunder som brude, fest og kurser.

Jeg lærer dig håndværket fra bunden og jeg sætter en ære i, at du bliver godt rustet til at kunne arbejde som makeup artist. Jeg ved, at det er vigtigt at kunne det grundlæggende, for herefter at blive mere fri og kreativ i arbejdet med makeup, så jeg sørger for at du har den grundviden om produkter og teknikker du skal have, og at du bliver fortrolig med dem og udvikler dig over uddannelsen forløb, så du bliver en dygtig makeup artist.

Hvad synes du selv er det fedeste – og sværeste, ved at arbejde som makeup artist?

Det fedeste ved arbejdet er helt klart den transformation makeup skaber.

Jeg bliver gang på gang imponeret over, hvor lidt der skal til, for at skabe en stor forskel, og jeg elsker den proces der er i, at skabe og ramme forskellige look med makeup.

Og så kan jeg rigtigt godt lide alsidigheden i arbejdet, den kreative del og de mange forskellige mennesker jeg møder i jobbet, afhængig af om det er på en reklamefilm, en spillefilm, et show eller en brud.

Det sværeste er uden tvivl, at få hul igennem til branchen og jobbene, at få skabt sig et godt netværk og komme i gang i starten som ny makeup artist. Det kræver ihærdighed og gåpåmod, men det er ikke umuligt, og jeg har nu gennem årerne set det ske igen og igen for mine elever, og det er fedt at være med på sidelinjen.

Det kan også være lidt belastende igen og igen at skulle svare på spørgsmålet: kan du leve af det? At arbejde professionelt med makeup, om det er indenfor film og TV, foto, teater eller med den personlige styling, er noget man gør, fordi man ikke kan lade være, og så er der mange forskellige måder man kan sammensætte det, for at kunne tjene penge på det, og særligt i starten er det en god idé at have et job ved siden af, mens man opbygger netværk og skaber sig en levevej indenfor faget.

At være makeup artist er for langt de fleste noget, de har drømt om i mange år. Og som bliver en form for livsstil, når man først er i gang, som giver energi og et boost til mange andre ting i ens liv.  Men det kan være svært for udenforstående at sætte sig ind i, og det kan også godt virke lidt provokerende på andre, at man følger sin drøm. Så det kræver at man tør følge sin intuition, sin drøm og at man holder fast. Livet er da for kort til at lade være, bare fordi andre synes det er ufornuftigt eller ikke forstår det.

Hvad siger andre om dig og dine evner som underviser og makeup artist?

Se statements fra tidligere elever og samarbejdspartnere HER.