Makeup artist på spillefilm

Makeup artist på spillefilm

Share This Post

Makeup artist på spillefilm

Lilav Zada er makeup artist på spillefilmNår mine elever er færdig på uddannelsen, holder jeg kontakten til mange af dem, de bruger mig som sparringspartner og følger deres vej videre i branchen.

Det gælder bl.a. for Lilav Zada, som blev færdig på makeup artist uddannelsen i november 2015 og som sideløbende også tog teater og specialeffects modulet,  som jeg også udbyder.

Lilav er lige nu med på optagelserne af spillefilmen “Gælden” der bliver indspillet i Vejle i disse dage, er er dermed allerede nu, et stort skridt nærmere drømmen om at arbejde på film, teater og lave special effects opgaver.

 

Jeg har fået Lilav til at fortælle lidt om hvordan hun kom med på optagelserne af spillefilmen “Gælden” der lige nu er i gang i Vejle, og om hendes oplevelser på optagelserne, så jeg kan dele det med dig. 

Måske har jeg en lille fod inde i varmen

I forhold til at blive makeup artist har min drøm fra starten været, ikke “bare” at style brude og photoshoots, men at arbejde indenfor teater og filmverden.

Jeg så et opslag på facebook af en producer på en upcoming spillefilm der hedder “Gælden” med nogle ret blærede skuespillere. Han skrev han søgte makeup artister og at man kunne sende sit CV til ham, hvis man var interesseret. Jeg læste lidt om filmen og så at det faktisk var en ret fed mulighed og skrev med det samme til ham, at jeg var nyuddannet og derfor nok ikke havde det vildeste CV at give ham, men at min drøm er at arbejde med film, og hvis de kunne bruge mig måtte de gerne kontakte mig.

Og så var jeg pludselig en del af holdet af mennesker som alle er kommet fra forskellige steder, for at samles om dette low-budget projekt. Alt fra lydfolk til instruktøren selv arbejder til næsten ingen løn eller gratis, og alle er engagerede i hver deres del for at få en god film ud af det.

Man kan straks mærke at filmen er low-budget, men på den fede måde. Det er som om man lige giver den dét ekstra fordi man ved, at der er meget på spil for alle og at man gerne vil kunne stå inde for at have sit navn på det. 

Det fedeste er at opleve stemningen på et filmset og hvordan man som Makeup artist skal være “på”, på en helt anden måde end normalt. Som makeup artist får jeg, som en af de få på settet, lov at være på optagelserne hele tiden, da jeg skal holde øje med skuespillerne og være der hvis der skal rettes på noget under og mellem optagelserne, og det er virkelig fedt, også at se skuespillerne i deres es.

Det er nogle hårde, lange dage, tit med meget ventetid, og så indimellem er der pludselig mega meget stress på og man skal have tungen lige i munden.

Makeup artist på spillefilm

Det mest udfordrende har været at vi er forskellige MUA’er på som skal lave det præcis samme blå øje/flækkede øjenbryn og makeup, så det har krævet en del koncentration og træning for mig, at få det til at se ens ud hver gang.

Udover det har jeg allerede på nogle dage fået så mange fede kontakter og lært nye mennesker at kende i den her del af branchen.

Jeg har taget jobbet udelukkende for erfaring og det har allerede på få dage givet mig sindssygt meget erfaring. Jeg er glad for denne mulighed, da det åbner nogle døre for mig, som jeg ikke troede ville være en mulighed allerede nu og måske har jeg en lille fod inde i varmen, der hvor jeg gerne vil være.”

 

Makeup artist på spillefilm

Drømmer du også om at blive makeup artist kan du læse mere om uddannelsen lige her.

Og det er jo ikke første gang at makeup artister fra skolen er med på spillefilm. Se mere her…

 

 

More To Explore

Uncategorized

Back stage til 2 shows

Back stage til 2 shows På uddannelsen har jeg et godt samarbejde med flere forskellige firmaer, uddannelsesinstitutioner mv. som giver mig mulighed for at have

Uncategorized

Selvsikker og stærk indenfor makeup

Selvsikker og stærk indenfor makeup Özge Dagdelen. Frisør & Makeupartist , 28 år, selvstændig frisør, Coiffure Diamond  “Til hverdag driver jeg en salon med kunder