FAQ – Hvad er der af jobmuligheder som makeupartist?

Få svaret på det, og på nogle af de øvrige spørgsmål jeg oftest får om uddannelsen, herunder.

Måske sidder du netop med nogle af dem også.

Du er dog altid velkommen til at kontakte mig på anja@makeupartistuddannelsen.dk eller mobil 26 22 06 67

hvis du har flere spørgsmål, eller bare gerne vil have en snak om uddannelsen, indholdet, jobmulighederne osv.

8 spørgsmål – og svar om makeup artist uddannelsen i Århus, Viborg og København

1. Du skriver at man kan passe sit job, mens man tager uddannelsen – hvordan kan det lade sig gøre, så man stadig lærer det man skal? 

Jeg har nøje sammensat forløbet på uddannelsen, så du får den komplette professionelle uddannelse til makeup artist indenfor beauty makeup, på en fleksibel måde, i en kombination af fysiske undervisningsdage og e-learning.

Det betyder, at du kan tage uddannelsen, mens du passer dit fuldtidsjob, din business (hvis du er selvstændig) og din familie og dit øvrige liv. Du behøver altså ikke at tage 2 fulde måneder ud af din kalender hvor du ingen indkomst har, men blot 10 dage over ca. 5 måneder og derudover planlægge din træning hjemme, når det passer dig. Du vælger selv tidspunkt, dag og hvor længe du har brug for/tid til at træne.

Jeg har sammensat forløbet sådan, at eleverne på de fysiske undervisningsdage får den nødvendige viden og praktiske erfaring, til at kunne arbejde selvstændigt hjemme via de udførlige videoer der hører til hvert modul.

Der er både gentagelser af det, der er blevet gennemgået på de fysiske dage, samt nye teknikker og look, indenfor emnet.

Og de mange hold (pt. 10 hold) af elever jeg indtil nu har uddannet på forløbet har bevidst, at man kan lære håndværket og blive meget dygtig på denne måde.

At forløbet strækker sig over 5 moduler over ca. 4-5 måneder betyder også, at eleverne når at fordøje det de lærer, og integrere det i deres arbejde med makeuppen.

Forløbet er baseret på mine mange års erfaring med at undervise og uddanne makeup artister, som har givet mig en uvurderlig viden om, hvordan man lærer faget bedst muligt. Derfor giver kombinationen af live undervisning og e-learning tilsammen en grundig og seriøs uddannelsen indenfor beauty makeup, på et højt fagligt niveau.

2. Kan man overhovedet leve af at være makeup artist?

Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det er nemt at leve af at være makeup artist alene, men der er selvfølgelig makeup artister der lever af det, og der er flere forskellige måder man kan komme til at tjene penge på, som makeup artist. Uddannelsen er først og fremmest lavet som efteruddannelse til alle dem, der i forvejen arbejder i fag, der er relateret til makeup, mode og skønhed, men samtidig også til dem, der bare synes, at makeup (branchen) er spændende og som har en drøm om at blive makeup artist og vil arbejde med det som et supplement til, eller bibeskæftigelse ved siden af det, de ellers måtte lave.

For frisører, kosmetologer, materialister, salgassistenter og stylister er der gode muligheder for at bruge uddannelsen i deres arbejde, og komme til at tjene penge på det, umiddelbart når de er uddannet.
Der er mange muligheder for at bruge uddannelsen afhængig af ens baggrund, evner og vedholdenhed, så der er mange forskellige måder at komme til at tjene penge på, med uddannelsen i bagagen.

3. Der er flere forskellige makeup artist uddannelser af vælge i mellem – hvorfor skal jeg vælge lige præcis denne makeup artist uddannelse?

Det skal du også kun, hvis den taler til dig og dine drømme, ønsker og behov. Og hvis du vil have et helt unikt og gennemtænkt koncept, der ikke findes på de øvrige makeup skoler – og hvis du vil undervises af en erfaren og kompetent makeup artist og underviser.

Det unikke ved denne uddannelse er, at det er en kombination af fysisk undervisning og e-learning hvilket giver en moderne og fleksibel uddannelse, hvor eleverne kan passe deres job, mens de uddanner og dygtiggør sig indenfor makeup.

Derudover giver det mulighed for at eleverne kan træne makeup, teknikker og look, når det passer ind i deres hverdag, liv og job, og så tit de har lyst, om dagen eller om natten, i træningstøj, i små bidder eller i et hug.

Og selvfølgelig suppleret af et skriftligt kompendium med trin-for-trin guides og den nødvendige teori.
Og så er den helt åbenlyse fordel, at du ikke skal være fysisk tilstede mere end de 2 dage på hvert modul, og dermed kan beholde dit job – og indtægt – samtidig med at du tager uddannelsen, og får en uddannelse til professionel makeup artist på et højt fagligt niveau.

4. Hvad så hvis man er frisør eller kosmetolog eller lign. og allerede har kendskab til makeup, og måske allerede arbejder lidt med det i forvejen – er det så ikke spild af tid (og penge) at tage den her uddannelse?

Nej, for det er lige præcis den målgruppe jeg har haft i tankerne da jeg udviklede forløbet og sammensatte undervisningen. Og i mine øjne er efteruddannelse og videreuddannelse aldrig spild af penge, så længe man kommer ud på den anden side og er blevet klogere og dygtigere, og det er jeg ret sikker på, at du vil blive, selvom du allerede har kendskab til makeup i forvejen.

Jeg har gennem årene undervist og uddannet mange af frisører, kosmetologer/kosmetikere, materialist uddannede og piger fra store makeup firmaer, og min erfaring er, at det er vidt forskellige verdener i forhold til makeup.
For det første er udgangspunktet et andet, når man arbejder som makeup artist end i de øvrige nævnte fag. For selv om vi starter fra bunden med grundviden, der umiddelbart er fælles uanset hvor man kommer fra, så arbejder vi på uddannelsen i dybden med detaljerne og finesserne, der gør den store forskel. Både i den baggrundsviden eleverne får, i tilgangen til teknikker og produkter og i forhold til de look vi skaber, når vi laver makeup.
Og inden du bliver optaget på uddannelsen kan vi tage en snak omkring dine drømme, ønsker og forventninger og derudover også dine forudsætninger for at tage uddannelsen. Og kan jeg fornemme, at det ikke vil give dig noget nyt at tage uddannelsen, eller at det ikke vil leve op til dine forventninger, vil jeg være ærlig og sige det til dig.

5. Skal man så kende en masse til makeup for at tage uddannelsen?

Nej, du behøver ikke at have haft en makeup pensel i hånden før, eller selv bruge en masse makeup, det allervigtigste er, at du har lysten til at arbejde med makeup og er villig til at træne og arbejde intenst med det du lærer.
Vi starter fra bunden og bygger på trin for trin, hele tiden med et professionelt udgangspunkt og med fokus på at lære teknikkerne til at lave forskellige slags makeupper på alle typer kvinder, til de forskellige opgaver man møder som makeup artist.

6. Skal man selv have makeup med på uddannelsen, eller?

Du skal bruge et makeup kit for at gennemføre uddannelsen, og der er to muligheder:
1.    Du medbringer dit eget makeup kit. Måske arbejder du på en klinik, salon eller et andet sted hvor du allerede arbejder med en bestemt makeup serie, kan du medbringe og bruge det i undervisningen, eller måske er du så makeup passioneret, at du har samlet et bredt udvalg af makeup gennem tiden, og kan bruge det.

eller
2.    Du kan vælge at købe dit eget professionelle basis makeup kit med makeup fra Glo minerals, sammensat til uddannelsen, til særligt fordelagtige priser hos mig, inden du starter.
Jeg bruger makeup fra Glo minerals, der er et amerikanske mineral makeup mærke, der primært forhandles hos kosmetologer og som også bruges professionelt bl.a på teater og TV herhjemme. Derudover supplerer jeg med udvalgte favoritter fra forskellige mærker.
Kittet koster 6.900 kr. (og har en værdi af mere end 16.000 kr.). Det betales ca. 1 mdr. inden start og udleveres på modul 1.

7. Hvad kan jeg så bruge uddannelsen til?

Der er flere muligheder, og det afhænger selvfølgelig af flere ting. Men her er nogle af de mange ting du har mulighed for at forfølge, når du har taget uddannelsen.

  • Salg og rådgivning om makeup hos firmaer som MAC, Bobbi Brown, Lancome, Stylebox mv.
  • Makeup kurser. For private, til polterabender, for virksomheder, mødregrupper, og venindeaftener. Med et bestemt tema og målgruppe, fx for brillebrugere, teenagere og ældre. Der er mange muligheder.
  • Brude, galla, konfirmand og fest makeup
  • Total stylinger – makeover opgaver
  •  Makeup til fashion shows, samt til events i butikker mv.
  • Fotosessions, film, reklamefilm og TV
  • Som en opdatering af dine kompetencer som frisør, kosmetolog eller stylist, der giver dig nye muligheder med de kunder du allerede har, og samtidig også nye muligheder i branchen generelt.
  • Elevplads og jobsøgning. For dig, der søger elevplads som frisør, i MATAS eller som kosmetolog, eller job indenfor skønheds- og mode branchen, er det et plus at stå med et bevis i hånden på, at du er makeup artist, og dermed allerede har færdighederne i forhold til makeup med i bagagen, inden du overhovedet er ansat.

    Læs hvad andre der har taget uddannelsen, har brugt den til.

8. Hvad er dine forudsætninger for at undervise og i det hele taget at drive denne uddannelse?

Jeg har arbejdet som professionel Makeup Artist & Stylist siden 2005 og startede med at undervise på uddannelsen til makeup artist og stylist på Tradium i Randers året efter i 2006. Jeg synes det er vanvittigt spændende at undervise og formidle den viden og de erfaringer jeg har, og jeg synes det er fantastisk når elever udvikler sig og udfolder deres evner som makeup artist.
Og så har jeg en meget bred erfaring indenfor branchen.

Jeg kom ret hurtigt i gang med at lave spillefilm, bl.a. ”Max Pinlig 2 – det sidste skrig”, ”Hvidsten Gruppen” og “Tarok”, og har derudover lavet mange reklame film for bl.a. BILKA, Vestjydsk Bredbånd og RIKKI TIKKI og DAN SPIL og det er også blevet til foto- og reklmae opgaver for bl.a. Profil Optik, Kildemose Cykler og Bog & Idé.
Derudover har jeg lavet 100 vis af makeupper på alle slags kvinder. Jeg har lavet makeup til modeshows, på Chp fashion week, lavet galla & fest makeupper, brude makeupper, foto makeupper og makeupper og kurser særligt til kvinder med briller. Til ældre, til konfirmander, til dem der ikke er vant til at bruge makeup og til dem der går all-in. Jeg har holdt stribevis af makeup kurser bl.a. til polterabender og i firma-regi  og lavet mange 1-1 makeup sessioner.
I 2011 supplerede jeg med uddannelsen til stylecoach v. Tini Owild og har siden arbejdet som personlig stylist og har haft adskillige kunder, arrangementer og holdt oplæg om emnet personlig styling. I foråret 2012 har jeg været assistent for Tini Owild på et af hendes stylecoach hold, og i den forbindelse formede ideen sig til det helt særlige koncept og uddannelsen til personlig makeup artist. Samarbejdet med Tini Owild har har samtidig også udviklet og styrket mig som underviser og som menneske.

Hvad sker der imellem undervisningsdagene mellem modulerne?

I perioderne mellem undervisningsdagene træner det jeg har gennemgået og som du allerede har arbejdet med i undervisningen.

Du logger ind på uddannelsens lukkede forum på nettet og træner ved at bruge de undervisningsvideoer, der bliver lagt op her. I videoerne guider jeg dig igennem det der skal trænes til næste modul, og der vil både være gentagelser af det, jeg har vist dig, samt inspiration til andre look indenfor modulets emne.

Der er hver gang et opgaveark, hvor der står, hvad du skal have fokus på i din træning, samt hvor mange/hvilke makeupper, det anbefales at du laver.

Du opfordres til at tage før og efter fotos i din træning, så du har mulighed for at følge din egen udvikling, og du har altid mulighed for at loade billeder op og få løbende feedback fra mig undervejs, hvis der er noget du er i tvivl om eller bare gerne vil have min feedback på.

Fordelen ved denne opbygning er, at du kan træne når det passer dig, og så meget du har lyst til og behov for.

Nogle træner 2 timer om ugen, andre mere. Nogle kan få det passet ind i deres øvrige job i salon, klinik mv. mens andre bruger en aften eller tid i weekenden på at træne.

Hvad er det for noget med eksamen og certificering?

Der udstedes et certifikat efter modul 5, så du har papir på det du har gennemført, og på at du er makeup artist.

Derfor skal alle elever bestå en lille skriftlig eksamensopgave i det der er blevet arbejdet med.
Derudover laver alle en “Makeup Makeover” opgave hjemme, som sendes på mail til vurdering.
Og som sidste del af eksamen er der den sidste dag på modul 5 en praktisk prøve på skolen, med overværelse af ekstern censor.